Knauf

Het bedrijf Knauf, dat in 1932 in Duitsland werd opgericht, heeft van gips een onmisbaar materiaal gemaakt binnen het domein van de afwerking van gebouwen. Met de jaren heeft het aanbod van Knauf de professionals over de hele wereld overtuigd. Ondertussen is het gamma aanzienlijk uitgebreid, zodat het tegemoet kan komen aan alle behoeften van deze sector die onophoudelijk evolueert.

 

In 1932 richten Karl en Alfons Knauf la Gebrüder Knauf op. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in de exploitatie van gips, produceert vanaf 1958 gipsplaten. Na een spectaculaire groei is het bedrijf vandaag één van de wereldleiders binnen zijn sector geworden. En toch is de onderneming erin geslaagd het familiale karakter te vrijwaren, wat een teken is van onafhankelijkheid en vooruitziendheid. Het algemene bestuur wordt immers waargenomen door Nikolaus en Baldwin Knauf, de zonen van de oprichters van de Gebrüder Knauf. En ook andere leden van de familie oefenen leidinggevende functies uit binnen de groep. Ze waken erover dat de naam Knauf altijd synoniem blijft van voorbeeldige kwaliteit en verzorgde dienstverlening.

 

Het bedrijf, dat op dat moment al vestigingen heeft in Oost-Europa en de Verenigde Staten, ziet zijn uitbreidingen in de jaren 90 versnellen met talrijke investeringen in Zuid- en Oost-Europa die al snel worden gevolgd door vestigingen in Rusland, Azië en Zuid-Amerika. Deze internationalisering is gepaard gegaan met een voortdurende diversificatie van de activiteiten van het bedrijf. Dankzij een politiek van vernieuwing en oordeelkundige partnerships is Knauf erin geslaagd zijn aanbod uit te breiden tot veel meer dan enkel pleisters en gipsplaten. Om een voorbeeld te geven: Knauf Insulation staat vandaag op de derde plaats wereldwijd wat de productie van glaswol betreft.

 

In 1974 huldigt Knauf zijn Belgische vestiging in. Deze bevindt zich in Engis, in de buurt van Luik. De kant-en-klare pleisters overtuigen de Belgische ondernemers al snel door hun afwerkingskwaliteit en hun gebruiksgemak. Sinds die tijd heeft de sector van de afwerking al heel wat vooruitgang geboekt en veranderingen doorgemaakt. Knauf België, dat trouw blijft aan de vernieuwende dynamiek van de groep, was één van de drijvende krachten achter deze evolutie. De technische diensten en adviezen op het terrein vormen eveneens een troef die de professionals zeker weten te waarderen.

Meer informatie kan je vinden op de website: Knauf. Stel een vraag over het productgamma van Knauf
Het assortiment kan je hieronder bekijken.

Items 36 van 203 totaal

Van hoog naar laag sorteren

Items 36 van 203 totaal

Van hoog naar laag sorteren