Aanleg van siergrind

Siergrind wordt vaak in de tuin of bij opritten gebruikt. Het geeft een mooie en verzorgde uitstraling aan uw tuin. Het is natuurlijk te combineren met allerlei soorten elementen in uw tuin, of die nu klassiek of modern is ingericht. Doordat je over zoveel mogelijke kleuren beschikt kun je dan ook vast en zeker iets kiezen dat in jouw tuin of oprit past.

Enkele voordelen van het plaatsen van siergrind
Siergrind is om te beginnen zeer goedkoop. Zeker in vergelijking met het plaatsen van klassieke tegels of klinkers heb je met siergrind een grote kostbesparing. Het aanleggen van siergrind is dan ook een veel minder ingrijpend woonwerk dan bijvoorbeeld aanleg van klassieke tegels. Daarnaast is siergrond zeer gemakkelijk te plaatsen. Het is kant-en-klaar leverbaar. Zo moet het bijvoorbeeld niet opdrogen zoals bij de aanleg van klinkers. Zolang je je siergrind goed aanlegt is er verder ook bijna geen onderhoud nodig. Goed aangelegd siergrind is dan ook drukvast, zodat het niet verzakt. Dit is van belang als je het siergrind gaat gebruiken als parking voor voertuigen, zoals op je oprit. Het is een zeer duurzame keuze. Siergrind heeft verder dan ook bijna geen onderhoud nodig. Het is zeer kleurhoudend, dus zelfs als de kleur na verloop van tijd zou gaan verbleken, kan je het simpel aanvullen door een nieuwe toplaag aan te brengen.

Daarnaast is siergrind ook waterdoorlaatbaar. Doordat het water weg kan lopen tussen de steentjes en korrels kunnen er ook geen lelijke plassen ontstaan na een flinke regenbui. Siergrind is door deze vele eigenschappen dan ook overal toepasbaar!

Aanleg van siergrind
Siergrind is een zeer duurzame keuze, waardoor uw tuin of oprit weer jarenlang verder kan.

Het is wel belangrijk om met enkele dingen rekening te houden bij het plaatsen van siergrind.

De fundering moet zeer effen zijn. De fundering zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld geen kuilen of putten in uw siergrind ontstaan. Afhankelijk van de bodem waarop de siergrind zou worden gebruikt, en de intensiteit van het gebruik is het nodig om extra fundering aan te brengen. Dit is dan in de vorm van bijvoorbeeld gemalen puin dat uitgespreid wordt over de oppervlakte van de grond.

Belangrijk om ook over na te denken is de intensiteit waarvoor de siergrind gebruikt zal worden. Het spreekt voor zich dat de siergrind van een oprit die ook gebruikt wordt als parking voor zware auto's moet voorzien zijn op een stevigere intensiteit dan de siergrind voor een simpel paadje in de tuin. Je kan je siergrind voorzien op extra intensiteit door bijvoorbeeld honinggraatplaten.

Honinggraatplaten worden gebruikt om de fundering van de siergrind meer effen te laten worden. Doordat de druk verdeeld wordt over een breder oppervlak ga je minder snel te maken krijgen met verzakkingen zoals putten en kuilen. Het is dan ook geheel te zien aan de intensiteit en de mate van afwerking of je beslist of je voor honinggraatplaten gaat of niet.

Ook interessant voor het onderhoud te beperken is het gebruik van een worteldoek. Deze worteldoek zorgt ervoor dat wortels er niet meer door kunnen. Zo ga je nooit te maken krijgen met onkruid en dergelijke. Bij sommige van onze producten is er standaard een worteldoek aangebracht in combinatie met honinggraatplaten.
Indien u nog verdere informatie zoekt over onze producten, of over siergrond in het algemeen, kan u ons steeds contacteren via onze website.
Bouwkampioen levert Siergrind losgestort (vanaf 3 ton), in big bags (max. 1.5ton/big bag) of in zakken (40kg). Dit kan geleverd of afgehaald worden.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.