newsletter icon  Nieuwsbrief - Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze acties

Douche waterdicht betegelen

Dit artikel focust op de materialen die je kan gebruiken om een douche waterdicht te betegelen, niet op de werkwijze.

Wat heb je nodig om jouw douche waterdicht te betegelen? We zetten het op een rijtje.

Muur en vloer voorbereiden oneffen ondergrond

Zorg voor een vlakke, stofvrije en droge ondergrond. Gaten en barsten kan je opvullen met reparatiemortel (beton grof), reperatiepasta (beton fijn), reparatiepasta (plakwerk). Een oude stenen muur bezet je best eerst met een cementpleister.

Muur en vloer voorbereiden effen ondergrond

Bij een sterk zuigende ondergrond dien je een hechtingsprimer (gips) aan te brengen. Ook indien je op oud tegelwerk, hout of gladde ondergronden wenst te tegelen gebruik je best een hechtingsprimer (ruw)

Doucheruimte waterdicht maken

Om vochtplekken, waterlekken en loskomende tegels te voorkomen dien je de douchewand en Douche betegelenvloer 100% waterdicht te maken. Dit kan middels het aanbrengen van waterkerende folie, bouwplaten of liquide waterdichtingsproducten. Je kan eventueel dezelfde tegellijm (zie volgende alinea) als voor het verlijmen van de tegels gebruiken bij het verlijmen van de folie of bouwplaten.

De tegels plaatsen

Kies jouw tegels naar keuze, vergeet de afwatering (douchegoot, buizenwerk) niet. De tegels verlijm je met flex tegellijm en voeg je daarna met schimmelwerend voegsel. Tegels onderhouden doe je best met professionele onderhoudsproducten voor tegels, wij werken samen met merken zoals Lithofin en FILA.

Vloerdersgereedschap

Je hebt tal van vloerdersgereedschappen nodig om jouw doucheproject tot een goed einde te brengen. Het gebruik van de juiste materialen bij elke situatie is cruciaal voor een kwalitatieve en duurzame afwerking.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.