newsletter icon  Nieuwsbrief - Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze acties

Eandis Isolatiepremie bij zelfplaatsing: Dak- of zolderisolatie in uw woning 2015

Besparingen op lange termijn met isolatie

Dat je met de juiste isolatie veel geld kan uitsparen staat als een paal boven water. Kwalitatieve isolatie die op een correcte manier wordt geplaatst, zorgt er immers voor dat enerzijds de warmte wordt behouden die binnenshuis geproduceerd wordt, en houdt anderzijds de overmatige hitte buiten in de zomer. U hoeft bijgevolg minder energie te gebruiken om uw woning te verwarmen of te koelen. Het bedrag dat u hierdoor uitspaart kan na enkele jaren al opgelopen zijn tot duizenden euro's. Maar uiteraard is een lager energieverbruik ook voordeliger voor het milieu. Daarom dat je zowel bij de overheid als bij je netbeheerder kan rekenen op voordelige isolatiepremies indien je ervoor kiest om isolatie te plaatsen. Uiteraard dient de isolatie hierbij wel aan enkele voorwaarden te voldoen. Op die manier wordt isolatie zelf plaatsen dubbel zo voordelig. Een overzicht van de verschillende soorten te verkrijgen isolatiematerialen kan je hier terugvinden.

De isolatiepremies van Eandis

Omdat Eandis haar klanten wil stimuleren om zelf over te gaan tot het plaatsen van isolatiematerialen, zijn er diverse soorten premies die je kan bekomen al naar gelang het type isolatie. De voorwaarde is steeds dat het nieuw aangekochte en nieuw geplaatste isolatiematerialen betreft. De factuur dien je binnen de twaalf maanden na de factuurdatum in te dienen bij Eandis. Het kan tot zes maanden duren voordat de premie wordt gestort en er is steeds een bezoek mogelijk van Eandis, dit om te verifiëren dat de isolatie inderdaad werd geplaatst.

Voor de plaatsing van dak- of zoldervloerisolatie kan je rekenen op een premie van drie tot vier euro per vierkante meter. Hierbij wordt de oppervlakte in rekening gebracht die werkelijk werd geïsoleerd, en dus niet de aangekochte hoeveelheid materiaal. Het bedrag van de premie is steeds afhankelijk van de isolatiewaarde. Indien de waarde hoger dan of gelijk is aan 4,5 m²K/W ontvang je 4 euro per m² met een maximum totaalbedrag van 480 euro. Vanaf 4 m²K/W ontvang je 3,5 euro per m² met een maximum totaalbedrag van 420 euro. Vanaf een vermogen van 3,5 m²K/W krijg je een premie van 3 euro per m² met een maximum totaalbedrag van 360 euro. Hieruit volgt dan ook meteen dat je geen premie ontvangt indien het isolatiemateriaal een vermogen heeft dat kleiner is dan 3,5 m²K/W. Meer informatie is terug te vinden op deze pagina op de website van Eandis.

Heb je vragen? Aarzel niet ons op te bellen of te mailen via het contactformulier!

Isolatiepremie Eandis, overzicht

 

 

 

 

 

Voor de plaatsing van kelder-, vloer-, muur- of raamisolatie kom je ook in aanmerking voor een energiepremie mits u kiest om te werken met een officiële aannemer voor de plaatsing. Meer informatie kan je op de website van Eandis terugvinden

Vlaamse verbeteringspremie voor dakisolatie

Als bewoner van een woning van 25 jaar oud kan je een premie aanvragen indien je specifieke verbouwingswerken hebt uitgevoerd om de kwaliteit van de woning te verbeteren of om de woning uit te breiden. Ook als je de woning verhuurt aan een sociaal verhuringskantoor kan je de premie aanvragen. Om in aanmerking te komen voor deze premie mag er slechts een totaal gezinsinkomen zijn van 29.030 euro. Het totale inkomen mag hoger zijn indien er personen te laste zijn.

Opdat de premie kan aangevraagd worden, deze betrekking te hebben op de volgende werkzaamheden. Het kan gaan om dakwerken, buitenschrijnwerk, gevelwerkzaamheden, behandelingen van optrekkend vocht in binnen- en buitenmuren, de plaatsing of aanpassing van sanitaire installatie, vernieuwing van de elektrische huisinstallatie of werken om de risico's op cp-intoxiatie te verminderen. Ook uitbreidingswerken komen in aanmerking indien de bewoonbare oppervlakte niet ruim genoeg is voor het aantal inwonende personen. Voor iedere categorie van werken zijn er bijkomende voorwaarden en specificaties.

Gemeente- en provinciepremie

De meeste gemeenten en provincies voorzien extra premies voor hun inwoners die beslissen om te bouwen of te verbouwen. Iedere gemeente kiest zelf voor het aantal premies dat ze aan haar bewoners wenst toe te kennen. Voor de correcte informatie hierover is het dan ook aangewezen dat u zelf contact opneemt met de bevoegde diensten van uw gemeente. Zo kent u meteen alle voorwaarden van de mogelijke premies en de procedures die u hiervoor dient te doorlopen. In ieder geval kan u deze premie ontvangen bovenop de premies van uw netbeheerder of van de Vlaamse Overheid.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.