Geluidsisolatie: zo maak je het stil in huis

In dit artikel geven we je een aantal manieren mee hoe je jouw woning geluidsdicht kan isoleren met de geluidsisolatie toepassingen op onze shop.

Woon je in een rijhuis, appartement of halfopen bebouwing? Dan zal je vast en zeker wel eens de buren gehoord hebben door de muren, plafonds of vloer. Dit is niet uitzonderlijk, aangezien de meeste huizen niet ingericht zijn met oog op geluidsoverlast te voorkomen.

Om ervoor te zorgen dat je rustig kunt slapen, kan je de slaapkamer bijvoorbeeld voorzien van geluidsisolatie. Door je woning beter tegen geluid te isoleren, komen de geluiden van buitenaf moeilijker binnen in de slaapkamer, waardoor je eindelijk weer in alle stilte kunt genieten van je nachtrust!

Geluidsisolatie ook wel akoestische isolatie genoemd kan gebruikt worden voor in vloeren, muren en plafonds door middel van geluidswerende platen. Ook kunnen er geluidsisolerende onderlagen gebruikt worden onder tegels/ parket om het geluid hiervan te verminderen. Isolerende mortels kunnen ook gebruikt worden om toch net wat meer geluid tegen te houden.

Geluidswerende platen voor minder overlast

Een van de makkelijkste manieren om je woning te voorzien van akoestische isolatie, is het plaatsen van geluidsisolatieplaten of akoestische panelen. Deze kun je namelijk gemakkelijk tegen de muur richting de buren plaatsen, waardoor je er minder last van zal hebben en omgekeerd.

isover geluidsisolatie

Naast de klassieke geluidswerende isolatieplaten in glaswol of rotswol bieden wij ook akoestische onderlagen, isolerende mortels, polypress platen en toebehoren voor akoestische afdichting aan zeer competitieve prijzen online aan.

Zoek je iets om het geluid in een bepaalde kamer te verminderen kan je kiezen voor een geluidsisolerende deur. Deze houdt het geluid in huis tegen, waardoor je niet in het hele huis last zal hebben van de overlast.

Ramen geluiddicht maken

Het klinkt misschien gek, maar je kunt ook ramen voorzien van geluidsisolatie. Door een raam komt doorgaans gemakkelijk geluid door. Wanneer je bij het plaatsen van nieuwe ramen zorgt voor de nodige geluidsisolatie, zorg je direct voor een verkleining van de geluidsoverlast.

Een voorbeeld hiervan is BK Foam Combibox NBS, een isolerend PU-schuim voor warmte- en geluidsisolatie.

Natuurlijk is de keuze voor het juiste type raam even belangrijk. Er zijn verschillende soorten ramen op de markt: het is belangrijk om je goed te informeren alvorens je bestelt. Woon je langs een straatzijde en wil je hier ramen plaatsen? Dan is de keuze voor geluidswerende ramen van extra groot belang. Vraag het aan de schrijnwerker om zeker te zijn van je keuze.

Ben je van plan om een dakvenster (platdakraam) te plaatsen? Doorzoek dan ons ruim gamma Skylux lichtkoepels.

Houten vloer vervangen voor minder geluid

Het geluid komt niet altijd van buiten, maar soms ook van binnen in huis. Zeker voor wie een houten vloer of houten trap heeft, hout leeft en het is niet onmogelijk dat dit geluid maakt van zodra je erop loopt.

Het kraken van de vloer of trap is een gekend probleem bij veel mensen. Het probleem kan gelukkig gemakkelijk opgelost worden door de vloer te voorzien van een dik tapijt of te kiezen voor tapis plein.

Een tweede belangrijke ingreep die je kunt overwegen, is bij een renovatie te kiezen voor geluiddempende vloerisolatie. Bouwkampioen is officiële verdeler van A-merken zoals Unilin, Isover, Jackon, Ursa, Recticel en Rockwool en biedt steeds de beste prijzen.

Vloerisolatie isoleert de vloer natuurlijk thermisch maar kan de vloer ook akoestisch isoleren. Zeker contactgeluiden worden met vloerisolatie gemakkelijk verholpen. Rockfloor Solid is hier een ideale oplossing voor en is verkrijgbaar in verschillende diktes (20mm-50mm).

Ook is het mogelijk een akoestische onderlaag te plaatsen onder de vloerafwerking om zo de contact- en luchtgeluiden te beperken. Wij werken hiervoor samen met Insulco, een producent van onderlagen voor chape, parket en hout.

Wat kost het om geluidsisolatie te plaatsen?

De prijs van het geluidsdicht maken van een woning verschilt enorm. Wanneer je kiest voor enkele akoestische wanden, kan de prijs zeer laag blijven. Wanneer je kiest voor een grotere verbouwing, door bijvoorbeeld muren te verplaatsen of hele ramen en kozijnen te voorzien van geluidsisolatie, wordt de prijs natuurlijk hoger.

Het is dan ook per situatie een ander gewenst effect en oplossing. Bedenk alvorens je begint met het plaatsen van deze isolatie dan ook goed na wat je wilt bereiken. Zo weet je zeker dat je niet teveel geld uitgeeft aan iets wat ook goedkoper had kunnen zijn!

Bij Bouwkampioen hebben wij een volledige gamma geluidsisolatiemateriaal aan scherpe prijzen. Neem een kijkje op onze shop om een idee te krijgen van de mogelijkheden en prijzen.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.