newsletter icon  Nieuwsbrief - Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze acties

Hoe onderhoud ik mijn parketvloer?

Koop je parket bij Bouwkampioen, dan ontvang je steeds een gratis onderhoudskit voor eerste gebruik voor het wekelijks onderhoud.

GEOLIED PARKET

Eerste ingebruikname van de vloer

  1. Maak onmiddellijk na plaatsing de vloer volledig stofvrij.
  2. Gebruik de Unicare X-matt: onverdund gebruiken. Breng gelijkmatig aan met een microvezeldoek of doek. Altijd in de richting van de houtnerf aanbrengen. Laat de vloer vervolgens min. 1u drogen op kamertemperatuur. Behandel op deze manier de volledige vloer en laat hem nadien goed opdrogen.

Reinigen en voeden van de vloer

  1. Stofzuig en / of veeg de vloer regelmatig.
  2. Een week na de eerste ingebruikname kan je starten met het regelmatig reinigen en voeden van de vloer. Gebruik de Lalegno Wood Soap: Gebruik 100 ml. Wood Soap op 5 l. lauw water . Dweil de vloer met een uitgewrongen doek en laat hem volledig opdrogen.
  3. De Unicare X-matt mag achteraf enkel periodiek gebruikt worden. De gebruiksfrequentie is afhankelijk van de intensiteit waarmee u de vloer gebruikt. Bij normaal gebruik van uw parketvloer zal een jaarlijkse behandeling met Unicare X-matt zeker volstaan.

VERNIS PARKET

Eerste ingebruikname van de vloer

  1. Maak onmiddellijk na plaatsing de vloer volledig stofvrij.
  2. Aangezien uw verniste vloer al geniet van een uitstekende bescherming, hoeft u bij de eerste ingebruikname geen extra bescherming aan te brengen.

Regelmatig onderhoud van de vloer

  1. Een week na de eerste ingebruikname kan je het onderhoud van de vloer opstarten. Gebruik de Milde Parketreiniger: Meng ongeveer 25 ml milde parketreiniger met 5 liter water. Dweil de vloer met een goed uitgewrongen doek en laat hem volledig opdrogen gedurende een tijd van minimun 1 uur.
  2. De Unicare X-matt mag enkel periodiek aangebracht worden op een verniste vloer. De gebruiksfrequentie is afhankelijk van de intensiteit waarmee u de vloer gebruikt. Bij normaal gebruik van uw parketvloer zal een jaarlijkse behandeling met Unicare X-matt zeker volstaan.
Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.