newsletter icon  Nieuwsbrief - Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze acties

Hoeveel tegeldragers heb ik nodig?

Solidor tegeldrager is de ideale tegeldrager voor alle mogelijke terrasssen. We geven je hier uitleg over hoe je het aantal tegeldragers kunt berekenen.

Let op, de onderstaande gegevens zijn alleen toepasbaar op vloer- en tegeldragers van Solidor!

Hoeveel tegeldragers heb ik nodig?

Wij hebben een eenvoudige tabel opgesteld. Hiermee kun je op basis van de onderlinge plaatsingsafstand (hart-op-hart) van de dragers, het globale benodigde aantallen kunt bepalen. Dit is op basis van onderlinge plaatsingsafstand bij steens verband.

Deze tabel is slechts indicatief en uitsluitend bedoelt voor het bepalen van budgetprijzen. De tabel is gebaseerd op ervaringscijfers van projecten met een gemiddelde omvang van 250 m2. Vermelde aantallen zijn exclusief eventuele middendragers. De aantallen zijn inclusief 1 drager per vierkante meter tbv. het aanwerken van de randen.

Verbruik tegeldragers berekenen

Om een exacte bepaling van de benodigde aantallen en types van de dragers te kunnen maken, kun je het beste een CAD systeem gebruiken. Ben je niet zeker van het aantal? Bestel dan in meerdere keren om zo ongewenste restanten te vermijden. Daarnaast raden we je aan om na te vragen welk type dragers, mogelijke plaatsingsposities en het minimale oplegvlak worden voorgeschreven voor jouw specifieke tegel.

We adviseren je graag en kunnen je zo de geadviseerde toepassing garanderen!

De positie van de dragers

De positie van de dragers zijn per definitie niet altijd gelijk aan de tegelafmetingen. Voor tegels van 60 x 60 cm en die van 60 x 120 cm zijn er evenveel dragers benodigd per vierkante meter omdat de onderlinge plaatsingsafstand van de dragers identiek is (namelijk 60 x 60 cm).

 

Legtekening tegeldragers

 

Zo positioneer je de tegeldragers bij randen en hoeken:

tegeldragers-hoeken

 

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.