newsletter icon  Nieuwsbrief - Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze acties

Merk toegelicht: Rockwool

ROCKWOOL produceert en levert een breed aanbod aan isolatieproducten en -systemen voor uiteenlopende toepassingen in de bouwsector. Alle oplossingen zijn duurzaam en gemaakt om mensen, gebouwen en het milieu te beschermen, zowel nu als in de toekomst. Steenwol, ook wel rotswol genoemd, wordt gebruikt als warmte-isolatie voor woningen en als bodem voor het kweken en telen van planten.

Steenwol is een isolatiemateriaal dat wordt vervaardigd uit het vulkanisch gesteente diabaas of basalt. De steenmassa wordt gesmolten op 1400°C en wordt vervolgens met hoge snelheid door een opening in de ovenwand geslingerd. Hierdoor stolt de vloeistof tot draden. Samen met een bindmiddel worden de draden bij elkaar gehouden en wordt zo een woltextuur gevormd.
Steenwol is de basis van al ROCKWOOL-isolatieproducten. ROCKWOOL rotswol heeft behalve isolerende kwaliteiten een aantal andere unieke eigenschappen. Het materiaal is uiterst brandveilig en duurzaam, vergroot het akoestisch comfort en heeft een zeer lange levensduur.

Uiterst brandveilig
Simpel gezegd: steen brandt niet. ROCKWOOL rotswol biedt op natuurlijke wijze een ongeëvenaarde wering tegen vuur. Het verdraagt extreem hoge temperaturen, brandt niet, beperkt branduitbreiding, veroorzaakt nauwelijks of geen rook en veroorzaakt geen toxische gassen. Zo levert het een belangrijke bijdrage aan de brandveiligheid van gebouwen.
ROCKWOOL heeft voor uiteenlopende toepassingen brandveilige isolatieoplossingen ontwikkeld die in de hoogste Europese brandklassen vallen, waaronder:

• Isolatie voor gevels en spouwmuren
• Isolatie voor schuine daken
• Isolatie voor platte daken
• Isolatie voor scheidingswanden en binnenmuren
• Isolatie voor metalen gevels
• Brandwerende isolatie voor luchtkanalen, leidingen en staal- en betonconstructies

Rotswol is onbrandbaar volgens EN 13501-1 en wordt niet meegenomen in de vuurlastberekening volgens NEN 6090. Brandbare isolatiematerialen dienen altijd meegenomen te worden in de vuurlastberekening.

Voortreffelijke akoestische prestaties
ROCKWOOL rotswol biedt een zeer effectieve bescherming tegen geluidsoverlast: het absorbeert geluid en vermindert geluidstrillingen in hoge mate.

Dankzij zijn open, poreuze structuur enerzijds en massa anderzijds, absorbeert ROCKWOOL rotswol geluiden sterk en vermindert het geluidstrillingen in hoge mate. Het fungeert als een effectieve geluidsbarrière, toegepast in daken, gevels, muren, wanden, plafonds, vloeren, in de omgeving van lawaaierige machines en zelfs onder spoorwegen.

Het ROCKWOOL assortiment biedt akoestische oplossingen voor uiteenlopende toepassingen: er is voor iedere situatie een oplossing.

Uiterst duurzaam
ROCKWOOL rotswol is een natuurproduct dat op duurzame en milieuvriendelijke wijze wordt geproduceerd met duurzame grondstoffen. Het materiaal is volledig recycleerbaar. Door de uitstekende termische kwaliteiten draagt ROCKWOOL rotswol bij aan energiebesparing en CO₂-reductie.

De energie die tijdens de productie van het isolatiemateriaal wordt gebruikt, wordt al binnen enkele maanden gecompenseerd door de energiebesparing die de isolatie oplevert. De isolatie van ROCKWOOL werkt bovendien onverminderd gedurende de gehele levensduur en vereist geen onderhoud of vervanging.

Aan het eind van de levenscyclus kan het materiaal volledig worden gerecycled. ROCKWOOL heeft een eigen recyclingfabriek waar rotswolresten uit eigen fabriek en van de bouwplaats worden hergebruikt voor de productie van nieuwe rotswol producten.

Lange levensduur 
Net als steen, heeft ROCKWOOL rotswol isolatie een zeer lange levensduur, gemiddeld 75 jaar. Het behoudt gedurende de totale levensduur de uitstekende isolerende werking.

rockwool online kopen

Rotswol omhult stilstaande lucht (een geweldige thermisch isolatiemateriaal) en heeft daarom een hoge, natuurlijke isolatiewaarde. Aangezien ROCKWOOL isolatiematerialen niet verouderen, is een blijvend hoge en gelijkblijvende isolatiewaarde gegarandeerd. Omdat ROCKWOOL rotswol niet krimpt of uitzet, is een naadloze aansluiting ook in de toekomst gewaarborgd.

Gedurende de zeer lange levensduur van ROCKWOOL rotswol isolatie blijft de uitzonderlijke dimensionele stabiliteit behouden. ROCKWOOL isolatiematerialen zijn ongevoelig voor veroudering. De uitstekend isolerende kwaliteit blijft zo hoog gedurende de gehele levensduur van een gebouw.

Een groot deel van ons leven brengen we door in gebouwen, waar de luchtkwaliteit vaak van slechte kwaliteit is. Vochtschade is in veel huizen een probleem, dat bovendien het risico op allergische reacties vergroot. Als er onvoldoende wordt geïsoleerd, of de isolatie niet correct wordt aangebracht, ontstaat het risico dat warme, vochtige lucht condenseert op koude of onvoldoende geïsoleerde oppervlakten, waardoor schimmel kan ontstaan. ROCKWOOL isolatiematerialen zijn waterafstotend, niet-hygroscopisch en niet-capillair. Waterdamp baant zich moeiteloos een weg door de dampopen rotswol zonder in het materiaal te condenseren. Daarnaast is rotswol kiemvrij en anorganisch. Dankzij deze combinatie van eigenschappen vormt het geen voedingsbodem voor bacteriën en krijgt schimmelvorming geen kans.

Vanwege al deze redenen is ROCKWOOL isolatie een nuttige, eenmalige investering die de energierekening maand in maand uit kan verlagen. Je hebt je investering dus snel terugverdiend. Rockwool isolatie online kopen? Bekijk het aanbod van Rockwool op Bouwkampioen en bestel voordelig online!

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.