Na-isoleren langs de binnenzijde met een voorzetwand

Bij het na-isoleren van buitenmuren, is het plaatsen van isolerende voorzetwanden aan de binnenkant van de buitenmuren vaak de meest haalbare manier om het gewenste resultaat te verkrijgen. Voorzetwanden vormen ook de ideale oplossing om bij gemene muren geluidsoverlast te temperen.
Wanneer na-isoleren via de buitenkant onmogelijk is (bvb door de bouwvoorschriften, een beschermde stadsgevel en/of als er geen spouwmuur is) zijn Gyproc Metal Stud voorzetwanden, opgevuld met Comfortpanel 32-glaswolplaten een goede oplossing. De isolatie wordt aan de binnenkant voorzien van een dampscherm van het type Vario® XtraSafe. Zo kunnen condensatieproblemen voorkomen worden. Dit werk wordt best zorgvuldig uitgevoerd door vakmensen.

Comfortpanel 32 biedt alle voordelen van ISOVER isolatie: prima isolatiewaarde (λD = 0,032 W/m.K) tegen een interessante prijs, duurzaam, waterafstotend, brandveilig, flexibel, ademend, UV-bestendig, vlotte plaatsing.

Comfortpanel 32 beschikt over een speciale zijsnede, zodat het isolatiepaneel tegelijkertijd tussen maar ook achter de metalen profielen wordt geplaatst. Hiermee worden de koudebruggen ter hoogte van de metalen profielen voorkomen.

De Gyproc voorzetwanden kunnen nadien gemakkelijk behangen of geschilderd worden.

 

VOORDELEN

 

  • Zijsnede laat toe om zowel binnen als achter de profielen te isoleren. Zo worden koudebruggen ter hoogte van de profielen van de voorzetwand voorkomen.
  • Flexibel materiaal, voorzien van een comfortvlies met markeringen voor een vlotte versnijding
  • Flexibel materiaal, perfect voor onregelmatige oppervlakten
  • Een muur, geïsoleerd met Comfortpanel verliest 78% minder warmte dan een niet-geïsoleerde.
  • Geluidsisolerend en brandveilig

naisoleren comfortpanel

 

 

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.