newsletter icon  Nieuwsbrief - Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze acties

Papvoegen met klassieke voegmortel?

Papvoegen of ook wel gesluierd voegen, chipperen of bureren genoemd, is een kruising van kaleien en voegen en geeft een erg verouderd en uniek effect. Het is vernoemd naar architect David Chipperfield die deze techniek in 2008 bedacht heeft voor twee gebouwen in Berlijn.

Tegenwoordig zie je het chipperen of papvoegen vooral bij renovatieprojecten, landelijke nieuwbouwvilla´s en prestigieuze publieke gebouwen om die authentieke en duurzame uitstraling te geven.

Het goede nieuws is dat je geen andere of speciale materialen nodig hebt om te kunnen papvoegen. Door een hechtingsmiddel toe te voegen aan standaard cement voegmortel bekom je de juiste specie om te kunnen chippervoegen. Je kan dus het uitgebreide gamma voegmortels van Seifert als basis nemen en daar Fixopierre aan toe voegen om papvoegmortel te bekomen.

Seifert chippermortel kun je gebruiken bij de meest gangbare gevelstenen. Echter is de keuze van de steen wel van belang, omdat deze het eindresultaat mee bepaald. Na het aanbrengen van de chippermortel blijven bepaalde delen van de gevelstenen nog zichtbaar. Deze techniek zorgt voor een nieuw en levendig karakter van de gevel en kan zowel binnen als buiten toegepast worden.

Om een beter werkcomfort te bewerkstelligen (minder stof in de longen tijdens het mengen) gebruiken we de exclusieve “stofarme” technologie, die uniek is in België. Deze chippermortel is waterwerend en zorgt voor een uitstekend gebruiksgemak.

De stofarme chippermortel is een samenstelling van voortreffelijke grondstoffen en wordt gefabriceerd in België. De grondstoffen worden gedroogd en voorbereid in speciale ovens.

Let op: het reinigen van een afgewerkte gevel met een hogedrukreiniger is verboden.

Papvoegen laat uw gevel er echt uitspringen! Voor meer informatie, gebruiksaanwijzingen, ondergronden, toepassingen en kleuren kan je onderstaande fiche downloaden.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.