newsletter icon  Nieuwsbrief - Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze acties

PIR Platen plaatsen bij vloerverwarming

Het probleem bij vloerverwarming is telkens de beperkte vloerhoogte. In deze beperkte hoogte dient men zo goed mogelijk te isoleren. Het is daarom van groot belang om te werken met een goed isolatiemateriaal gecombineerd met een dunne dikte en een goede drukvastheid.

PIR isolatie van Recticel (Eurofloor) of Unilin (Utherm Floor) voldoet perfect aan deze eisen.

In onderstaand overzicht gaat men uit van vloerverwarming met tacker- of noppensystemen en volgen we de aanbevelingen van de producenten voor het plaatsen van PIR vloerisolatie bij vloerverwarming.

Opbouw

We starten vanaf de gewapende betonplaat.

  1. 1. PE-folie 0.2mm onder én boven de PIR isolatie voor de optimale bescherming en behoud van de isolatiewaarden. Bij aansluitingen aan muren worden beide folies opgetrokken tot net boven het afgewerkte peil.
  2. 2. PIR Isolatieplaten. Zorg ervoor dat de platen geschrankt geplaatst worden (na de eerste rij kan je het overblijvende stuk van de eerste rij als start gebruiken). De openingen tussen de isolatieplaten onderling en muuraansluitingen worden na plaatsing van alle platen opgespoten met low-expansion PU schuim om koudebruggen te vermijden.
  3. 3. Vloerverwarming: De verwarmingsbuizen kunnen rechtstreeks op de PE-folie geplaatst worden.

Vergeet de uitzetvoeg/randisolatie niet aan de zijkanten!

Bouwkampioen Tip: De producten hebben een speciale categorie "Floor" platen. Echter zijn de "Wall" platen identiek (behalve het formaat) en goedkoper. Je kan dus evengoed voor deze platen kiezen :)

Heb je specifieke technische vragen of vragen over de producten die we aanbieden? Aarzel niet ons te contacteren! :)

PIR Isolatie Vloerverwarming

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.