newsletter icon  Nieuwsbrief - Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze acties

Pro Clima: Betrouwbare oplossing voor luchtdichte afdichting van de bouwschil.

Pro Clima is dé oplossing voor het luchtdicht afsluiten van de bouwschil. Met resultaten die keer op keer de concurrentie doen verbleken in vergelijkende luchtdichtheidstests, biedt Pro Clima een totaaloplossing voor de professionals die beseffen dat superieur materiaal superieur resultaat betekend. Dit is dan ook waarom we bij De Bouwkampioen alle Pro Clima producten aanbieden die je nodig hebt om de hoogste graad van luchtdichtheid te garanderen.

Pro Clima Intello en Intello Plus

De Pro Clima Intello of Pro Clima Intello Plus is een vochtvariabele of intelligente folie die wordt gebruikt als damprem. Dit betekend dat de dampremmendheid van de folie afhangt van de relatieve vochtigheid van de directe omgeving.

Gedurende de winter, waar de buitenlucht vochtiger is dan de binnenlucht, vormt de Intello folie een klassiek dampscherm, waarbij vocht wordt buitengesloten en de kans op condensatie of verzameling van vocht sterk vermindert. In de zomer, wanneer de binnenlucht vochtiger zal zijn dan de buitenlucht, is de folie dampopen zodat de constructie eventueel overtollig vocht kwijt kan.

Voordelen van de Pro Clima Intello folie zijn:

  • De sterk vochtgestuurde dampremming die in de winter 50 maal dampremmender is dan gedurende de zomermaanden;
  • Optimaal beschermd tegen schimmel, vocht- en bouwschade;
  • Licht transparant waardoor de constructie ook onder de folie nog enigszins zichtbaar is;
  • Onder bepaalde voorwaarden geschikt voor constructies met onbehandeld hout.

Pro Clima Orcon Classic

Pro Clima Orcon Classic is een elastische luchtdichtingslijm die wordt gebruikt voor het luchtdicht aansluiten van Pro Clima luchtdichtings- en damprem materialen op bouwonderdelen. De lijm is zowel droog als nat aan te brengen en is toe te passen op zowel licht vochtige ondergronden als ondergronden met een hoog vochtopname vermogen.

Pro Clima Contega PV

De Pro Clima Contega PV is een gewapende dampremmende pleisteraansluitband. De aansluitband wordt veelal gebruikt voor het aansluiten van Pro Clima folies of houtderivaatplaten op diverse bouwelementen. De geïntegreerde wapening draagt bij aan een stabiele pleisterondergrond en is te gebruiken op bestaand pleisterwerk, metselwerk of beton.

Pro Clima Solido

De overpleisterbare kleefband Pro Clima Solido heeft, zoals alle onderdelen van het Pro Clima systeem, sterke dampremmende eigenschappen. Het gebruik van speciale, watervaste SOLID-lijm zorgt voor extreme kleefkracht op de meest uiteenlopende ondergronden. Na het aanbrengen van Pro Clima Solido kleefband is een voeg direct luchtdicht en overpleisterbaar.

Pro Clima Tescon Vana

Binnen het Pro Clima systeem is de Pro Clima Tescon Vana de alleskunner. Deze luchtdichtingskleefband voor binnen- en buitengebruik is geschikt voor allerlei verklevingen en aansluitingen met niet-minerale constructie-elementen. Door extreme elasticiteit en een zeer beperkte neiging tot krimpen na plaatsing is de tape bijzonder goed geschikt voor het afwerken van details zoals de aansluiting met leidingen.

Pro Clima Tescon Primer RP

Waar vezelige of minerale ondergronden van een bindgrondering moeten voorzien is Pro Clima Tescon Primer RP de oplossing. De perfecte combinatie met Pro Clima kleefstroken dringt diep in de ondergrond door en maakt deze waterafstotend.

Het Pro Clima systeem is een goed voorbeeld van een situatie waar de som groter is dan een optelsom van haar delen. Door het gebruik van de Pro Clima Intello folie in combinatie met de Pro Clima primer, kleefstroken en luchtdichtingslijm is een constructie verzekerd van de best mogelijke luchtdichte afdichting.

Pro Clima Overzicht

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.