newsletter icon  Nieuwsbrief - Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze acties

Skylux lichtkoepels: Daglicht is ons vak

Skylux lichtkoepels zijn ideaal om ruimtes met een plat dak te voorzien van extra lichtinval, de perfecte oplossing voor nieuwbouw, of renovatieprojecten.

Hier zijn een aantal voordelen op een rijtje:

Lichtdoorlatend en toch hittewerend

Polycarbonaat is een transparante kunststof, die tegelijkertijd ook hittewerend is. Dankzij een heatstop laag reflecteert het 49% warmtestralen terug. Heatstop heeft als gevolg dat de buitenwand mat is van kleur. De matte tint zorgt verder voor een egale lichtverspreiding.

Makkelijke plaatsing dankzij licht gewicht

Omdat kunststof minder weegt dan traditioneel glas kan je de koepel eenvoudig met een of twee personen installeren.

Inbraakwerend, weerbestendig en slagvast

Naast makkelijke plaatsing en een grote lichtinval geeft een Skylux lichtkoepel een extra gevoel van veiligheid. Door de hoge slagvastheid van acrylaat kunststofplaten is de slagvastheid tot wel tien keer hoger dan die van glas in dezelfde dikte. De polycarbonaat variant is praktisch onbreekbaar en tot wel 250 keer hoger dan die van traditioneel glas.

Hoge isolatiewaarde

Maar wist u dat Skylux koepelschalen nog meer voordelen heeft dan extra lichtinval? Zo kunnen Skylux lichtkoepels in de winter voor extra isolatie voorzien. Met een 3-wandige koepel bespaart u tot 35% meer energie dan een dubbelwandige koepel. In een nieuwbouwproject kan je zelfs kiezen voor een 4-wandige variant. Zo voldoe je aan de huidige EPB-norm.

Skylux vierkante lichtkoepel met opstand

Wat kost een kunststof Skylux lichtkoepel?

Soorten kunststof

Naargelang het aantal wanden van de lichtkoepel, stijgt de isolatie-waarde en de prijs: Je kan kiezen uit twee soorten materialen: acrylaat (plexiglas) of polycarbonaat. Het verschil zit in de slagvastheid, die bepaalt de breekbaarheid van het materiaal. Polycarbonaat is duurder dan Plexiglas maar is praktisch onbreekbaar

Helder of mat

Er is geen prijsverschil in de twee soorten. Een heldere lichtkoepel is transparant. Een mat variant bestaat uit wit melkglas en laat iets minder licht door, maar is een ideale manier om je privacy te garanderen.

Aantal wanden

Als uw project hoge isolatie-eisen heeft kan je kiezen voor een koepel met meerdere wanden. De Skylux kunststofkoepels zijn beschikbaar in enkel- tot vijfwandige versies.

De meeste dakdekkers kiezen voor 3-wandige koepels. Deze bieden u méér energiebesparing (tot 35%!) voor een kleine meerprijs.

Afmeting en formaten

Skylux biedt verschillende vormen aan binnen het gamma kunststofkoepels. Bolvormige koepels hebben als grote voordeel dat ze zelfreinigend zijn. De piramidevormige koepel wordt dan weer gekozen voor het esthetische aspect. Daarnaast bieden we meer dan 180 verschillende afmetingen aan in rechthoekige, vierkante en zelfs ronde formaten.

Op zoek naar iets strakker?

Ontdek ook onze vlakke glaskoepels, deze koepels hebben een strak eigentijds design dat een maximale lichtinval met zich meebrengt. Deze koepels zijn ook uitstekend geluids- en warmteisolerend. Dit komt uiteraard ook met een hoger prijskaartje dan onze andere Skylux lichtkoepels.

Skylux iWindow2 vlakke glaskoepel

Hoe bestel ik een Skylux lichtkoepel?

Bekijk ons assortiment lichtkoepels

Zoek hier naar de koepel met de juiste daglichtmaat (=het formaat van de koepel zonder opstand). Hou er rekening mee dat de daglichtmaat meestal kleiner zal zijn dan uw dakopening aangezien er ook een opstand geplaatst moet worden. het verschil tussen de daglichtmaat en de dakopening hangt af van welke opstand u kiest voor uw lichtkoepel.

Vindt u niet direct wat u zoekt op onze webshop? Neem eens een kijkje op de website van Skylux en bestel wat u ziet via Bouwkampioen door ons te contacteren.

Kies de afwerking, beglazing en opstand die u nodig heeft

Eens u het juiste formaat gekozen heeft moet je dus enkel nog kiezen tussen:

  • Een heldere of opale koepel
  • Welke beglazing u wenst dit gaat van enkelwandig tot vijfwandig
  • Kies dan indien u een opstand nodig heeft welke opstand u wenst bij uw koepel
  • Ten laatste kan u kiezen voor nog extras toe te voegen aan uw koepel

Bestellen

Eens u de juiste koepel met toebehoren gevonden hebt moet je enkel de bestelling nog plaatsen en betalen en wij doen de rest.

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.