newsletter icon  Nieuwsbrief - Schrijf u in en blijf op de hoogte van onze acties

Welke isolatiepluggen heb ik nodig?

Met isolatiepluggen kun je alle richtingen uit in het isoleren op beton, baksteen of plaatmateriaal. Bouwkampioen heeft de grootste webshop in isolatiepluggen en biedt verschillende soorten pluggen aan zoals van Fischer en Leonardo (LTX, LFN).

Waarom zijn isolatiepluggen nodig?

Isolatiepanelen kunnen met hun ondergrond worden verlijmd of mechanisch worden bevestigd. In dit laatste geval gebruikt men isolatiepluggen om de panelen stevig te verankeren. Er bestaan ontelbaar veel soorten isolatiepluggen in verschillende soorten materialen. De dikte, afwerking en vereisten rond brandveiligheid variëren van isolatieplug tot isolatieplug. Bij Bouwkampioen garanderen we het hoogste niveau in isolatiepluggen. Op onze webshop vind je enkel isolatiepluggen die gemaakt zijn van hoogkwalitatieve materialen.

Welke isolatiepluggen heb ik nodig?

Het type isolatieplug dat je nodig hebt, hangt steeds af van je eisen op vlak van brandveiligheid, materiaal of mogelijkheden rond afwerking. Kunststof wordt het meest gebruikt omdat hiermee koudebruggen worden voorkomen. Gebruik zeker de zoekfunctie van onze webshop om een overzicht te krijgen van alle pluggen die we in stock hebben. 

Hoe begin ik eraan?

1. Zorg voor een schone ondergrond

Het stappenplan is afhankelijk van het type ondergrond waarmee je werkt. Het is belangrijk dat het type plug geschikt is voor zijn ondergrond, om een maximale verankering te krijgen. Als je werkt met snelbouwsteen, beton, volle baksteen of multiplex verschillende werkwijzen.

2. Hoe lang moeten mijn isolatiepluggen zijn?

De lengte van de te gebruiken plug wordt als volgt berekend:

  • Vol materiaal: Dikte van de isolatie + min. 40 mm verankeringsdiepte. De diepte van de verankering in vol materiaal is afhankelijk van het soort materiaal met een min. van 40 mm. 
  • Holle baksteen: dikte van de isolatie + min. 60 mm verankeringsdiepte.

3. Plaatsing van de isolatiepluggen

Voor sommige pluggen kan je enkel een hamer gebruiken om ze in de ondergrond te slaan. Bij andere pluggen moet je voorboren alvorens je de pluggen inschroeft. Bekijk voor elke plug eerst de plaatsingswijze alvorens aan de slag te gaan. 

4. Aantal bepalen

Hoeveel isolatiepluggen wenselijk zijn, is afhankelijk van het type materiaal. De specifieke hoeveeheid benodigde pluggen staat steeds aangegeven op de verpakking. De parameters hierbij zijn onder meer het type binnenmuursteen, de isolatiedikte, de luchtspouw, het voegwerk, het type gevelbekleding, enzovoort.

Welk soort isolatie gebruik ik best?

De type plug die je nodig hebt, hangt af van het soort isolatie dat je wilt plaatsen. Kies je isolatieplugs dus in functie van je isolatie. Voor elk type isolatiemateriaal bestaan er specifieke isolatieplugs in onze webshop. Denk bijvoorbeeld aan isolatieplaten, cellenglas, houtwol, glaswol, rotswol, PUR, XPS, EPS, PIR of cellenglas. De isolatiedikte kies je op basis van de ruimte en op basis van de isolatienoden. Ook hier bestaan isolatieplugs in elke lengte, voor elk type isolatie.

Isolatiepluggen in kunststof

Zoals eerder al aangehaald, bestaan isolatiepluggen meestal uit kunststof omdat hiermee koudebruggen worden voorkomen. Dankzij het kunststof kunnen dit type pluggen ook op haast elke ondergrond gemonteerd worden. 

Isolatiepluggen bij Bouwkampioen

Bouwkampioen heeft een uitgebreid gamma van isolatieplugs. Doorzoek zeker onze webshop om het juiste type plug te vinden voor je klus. Toch nog vragen? Onze klantendienst staat voor je klaar!

Geef een reactie

Helaas, je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.