Insus

Insus is een bedrijf dat in 2016 is opgericht en zich richt op circulaire productie van isolatiematerialen. Het bedrijf heeft een toonaangevende visie op duurzaamheid en circulariteit en heeft deze visie omgezet in concrete acties en resultaten. Hun missie is gebaseerd op het principe dat we beter moeten zorgen voor onze planeet, en dit vertaalt zich in hun inspanningen om de lineaire productie van bouwmaterialen om te buigen naar een circulaire benadering.

Een van de belangrijkste prestaties van Insus is de ontwikkeling van een innovatieve methode om oude bouwmaterialen te recyclen en te transformeren tot nieuwe isolatiematerialen. Ze hebben in 2020 zelfs de eerste grootschalige recyclingfabriek in Nederland gebouwd, gevestigd in Duiven. Hier worden PIR isolatiematerialen geproduceerd die deels bestaan uit gerecyclede materialen en aan het einde van hun levensduur volledig recyclebaar zijn. Dit toont hun inzet voor duurzaamheid en circulariteit.

Insus heeft als doel om isolatiemateriaal te produceren zonder CO2-uitstoot en om hun producten volledig te laten bestaan uit gerecycled materiaal. Ze streven naar een wereld zonder afval en zonder uitstoot, wat aanzienlijk bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het tegengaan van klimaatverandering.

Daarnaast wil Insus een koploper zijn in de circulaire productie van bouwmaterialen en daarmee duurzaamheid en circulariteit stimuleren in de sector. Ze geloven in systeemverandering als het antwoord op klimaatverandering, en dat kan alleen worden bereikt door de manier waarop producten worden gemaakt drastisch te veranderen.

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

10 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren