Isover Isoconfort glaswol isolatie

* Verplichte velden

Plus- en minpunten

 • Eenvoudig transport door opgerolde vorm en licht gewicht
 • Gemakkelijke plaatsing
 • Zowel thermische als akoestische isolatie
 • Waterbestendig en rotvrij
 • Hoogste lambda waarde onder de minerale isolatieplaten
 • Brandveilig (brandklasse A1)
 • Beschermende kledij tegen de minerale vezels is vereist

Details

Deze glaswolplaat is specifiek ontworpen voor de plaatsing tussen kepers in een hellend dak, maar kan evengoed ook gebruikt worden ter isolatie van uw zoldervloer. De platen kunnen eenvoudig om maat versneden worden met de hulp van de aangebrachte lijnen op 10cm afstand van elkaar. Zo zijn deze glaswolplaten ook bruikbaar voor verschillende en onregelmatige tussenafstanden van de kepers. De aanwezigheid van een eenzijdige polyesterlaag dient om irritaties te beperken bij de plaatsing.

Formaten en diktes (+toepassingen)

Voor de dikte te bepalen van je glaswol isolatieplaten moet je eerst en vooral al rekening houden met de dikte van je kepers. Indien je dikkere isolatie kiest zal je al gauw in de problemen komen wanneer je een dampscherm gaat aanbrengen.

Isover Isoconfort 32

Met een lamba waarde die 0,032 W/mk bedraagt bestijgt Isover Isoconfort gemakkelijk de troon van het meest effectieve glaswol isolatie. Vanaf een dikte van 160mm mag je al op een RD-waarde van 5.00 m2K/W rekenen wat al ruim boven het wettelijk minimum ligt om in aanmerking te komen voor een isolatiepremie.

Dikte (mm)

200

180

160

120

60

RD (m2K/W)

6,25

5,60

5,00

3,75

1,85

m2 per rol

2,76

3,12

3,24

3,84

7,56

Isover Isoconfort 35

De iets hogere lambda waarde van 0,035 W/mk zorgt ervoor dat Isoconfort 35 iets minder goed isoleert dan zijn broer Isoconfort 32. Dit wilt zeggen dat je een iets dikker isolatieplaat zal moeten kiezen om tot dezelfde RD-waarde te komen. Maar je zal per rol een pak minder geld moeten uitgeven. Dit type isolatie is met voorsprong het meest populaire omdat met een dikte van 16cm (de meeste kepers zijn tussen 16 en 18cm dik) een voldoende hoge isolatiewaarde behaald wordt om in aanmerking te komen voor subsidies.

Dikte (mm)

240

220

200

180

160

140

120

100

80

60

RD (m2K/W)

6,85

6,25

5,70

5,10

4,55

4,00

3,40

2,85

2,25

1,70

m2 per rol

2,40

2,52

2,64

2,76

3,12

4,08

4,68

5,4

6,36

8,4

Installatie

Je begint met het opmeten van de keperafstanden, hieraan voeg je 1 tot 2cm toe. Ontrol de volledige rol op de vloer met de glasvlieszijde naar boven gericht. Met de hulp van de reeds aangebrachte markeringen en een isolatiemes versnijd je de isolatieplaten op maat. Nu kunnen de platen eenvoudig tussen de kepers geklemd worden, door hun veerkrachtig karakter vallen ze er niet meer uit. De reststukken op het einde van de rol kan je gebruiken om moeilijke holtes en hoeken op te vullen.

Het is cruciaal om de geïsoleerde ruimte luchtdicht te maken. Dit doe je door een dampscherm te plaatsen. Een dampscherm zorgt voor een dampdiffusieweerstand, wat wil zeggen dat er geen waterdamp door de isolatie naar binnen of naar buiten kan. Dampscherm kan je nieten op de kepers of met luchtdichtingstape en toebehoren aanbrengen. Een niet volledig luchtdichte ruimte zorgt voor efficientieverlies, dus dit proces is minstens even belangrijk als de isolatie zelf.

Wanneer je verder gaat afwerken hou je er best rekening mee dat het dampscherm niet doorboord mag worden. Breng eventueel een lattenstructuur aan op de houten kepers. Dit latten structuur kan je als basis gebruiken om verder af te werken met gyproc platen of een ander plaatmateriaal naar keuze.

Alternatieven

 • Rockwool Rockroof Flexi: Wordt geproduceerd uit een andere soort minerale wol en ligt in een iets hogere prijsklasse.
 • Isover Rollisol Plus: Een spijkerflensdeken met een reeds bevestigde aluminium aluminiumdampscherm. Heeft een lagere prijs, maar ook een lager isolerend vermogen. Wordt toegepast waar het isolatiewaarden en premies minder van belang zijn.
 • Houtwol: Een milieuvriendelijk alternatief met een iets hoger prijskaartje. Kent een groot vochtregulerend vermogen en een hoog warmteopslagcapaciteit.
 • PIR: Kan rechtstreek op de kepers bevestigd worden, al dan niet in combinatie met glaswol tussen de kepers. Heeft een groot isolerend vermogen, maar zorgt voor meer ruimteverlies.

Isover prijzen: afhankelijk van of u isover 32 of isover 35 aankoopt, zal de prijs verschillen. Ook krijgt u bij Bouwkampioen standaard een volumekorting aangeboden.

Extra informatie

EAN Code 05ISOCONFORT
Unit Type rollen
Productnaam Isover Isoconfort 35
Isolatie Type Glaswol
Merk Isover
Aantal(rollen):
Vanaf: Incl. BTW: € 25,33 Excl. BTW: € 20,93

LEVERTIJD


1 tot 3 werkdagen

DE LEVERINGSTERMIJN VAN BEPAALDE PRODUCTEN KAN OPLOPEN ➡ MEER INFO

Afhaalpunten

Melle (Winkel), Antwerpen (Isolatie), Asse

TRANSPORTKOST


Verzendkosten_icoon BE €49 | NL €79
 • 1 vaste transportkost
 • Geen extra kosten bij grote bestellingen met meerdere palletten
 • Geen extra kosten bij deelleveringen vanuit verschillende locaties

Klantenbeoordelingen

Beste Review door Ingvar
Score
Beste glaswol rollen op de markt (Geplaatst op 18-01-2021)
Beoordeling Review door W. Roegiest
Score
+prijs gunstig tov rotswol en Pir isolatie
+toebehoren van hoge kwaliteit
-veel stof bij het versnijden. Mondmasker nodig (Geplaatst op 26-10-2019)

Klantenbeoordelingen

Beste
Review door Ingvar
Score
Beste glaswol rollen op de markt (Geplaatst op 18-01-2021)
Beoordeling
Review door W. Roegiest
Score
+prijs gunstig tov rotswol en Pir isolatie
+toebehoren van hoge kwaliteit
-veel stof bij het versnijden. Mondmasker nodig (Geplaatst op 26-10-2019)