Stanley

Stanley De bedrijfsgeschiedenis. Als we helemaal teruggaan in de tijd, komt het neer op drie personen: Frederick Stanley, Duncan Black en Alonzo Decker.

Drie gepassioneerde mannen die elk een sterk bedrijf opstartten waar ze zo trots op waren dat ze er hun naam op zetten. In 1843 opende Frederick Stanley in New Britain, Connecticut, een kleine werkplaats om er grendels, scharnieren en andere producten uit smeedijzer te vervaardigen.Met superieure kwaliteit, consistente innovatie en rigoureuze operationele optimalisatie definieerde Stanleys bedrijf zich allengs, samen met zijn producten, op het veld van uitmuntendheid.

In 1910 startten S. Duncan Black en Alonzo G. Decker in Baltimore, Maryland, hun eigen zaak op, toen nog van een vergelijkbare grootte. Zes jaar later veranderden ze de wereld door het verkrijgen van ’s werelds eerste patent op een draagbaar elektrisch werktuig, en de onderneming die zij uitbouwden is sedertdien de wereld blijven veranderen.

Tijdens de daaropvolgende decennia groeiden beide bedrijven onafhankelijk van elkaar en vergaarden zo een ongeëvenaard assortiment van merken en producten, en een nog indrukwekkender schat aan industriële expertise.

  • 1914 – eerste nietjesmachines
  • 1930 – eerste automatische deur
  • 1931 – eerste rolmeter
  • 1961 – eerste draadloze boormachine

In 2010 gingen de twee bedrijven samen en vormden zo Stanley Black & Decker, met als doel de werktuigen en oplossingen te bieden waarop industriële bedrijven, vakmensen en consumenten een beroep doen om te slagen wanneer het er echt toe doet.

Sinds 1843 heeft Stanley Black & Decker in alles wat we doen de standaard voor uitmuntendheid bepaald. Geen enkel ander bedrijf ter wereld heeft een sterkere of meer fascinerende geschiedenis wat betreft het leveren van onvermoeibaar, innovatief, krachtig gereedschap dat vaklui over de hele wereld helpt bij het bouwen en herstellen, en de bescherming van ’s werelds meest waardevolle dingen.

Stanley Black & Decker is ’s werelds grootste werktuigenfabrikant en beveiligingsbedrijf. Wij tellen wereldwijd bijna 40.000 medewerkers en zijn actief in meer dan 175 landen. Net als in 1843 wordt onze passie voor uitmuntendheid over de hele wereld herkend in onze efficiënte zakenactiviteit, doelgerichte groei, en de loyale relaties met onze klanten.

Stel een vraag over dit merk en haar producten

Voor meer informatie kan je hier terecht: http://www.stanleyblackanddecker.com

Het Stanley assortiment bij Bouwkampioen kan je hieronder bekijken.

Items 36 van 65 totaal

Van hoog naar laag sorteren

Items 36 van 65 totaal

Van hoog naar laag sorteren